Урок медіаграмотності

17 лютого у Золотослобідській гімназії відбувся Єдиний урок медіаграмотності під назвою  «Моя гімназія – медіаграмотна!Медіаграмотність – це необхідність у сучасному світі». Вчителі ознайомили дітей з поняттям "медіаграмотність", техніками, що використовуються для пропаганди та маніпуляції людьми. Усі зрозуміли наскільки актуальною є медіаграмотність в сучасному світі.

Із давніх-давен найдорогоціннішим скарбом людини був розум. У всі часи були люди, яких природа наділяла надзвичайними розумовими здібностями. Вони ставали мудрецями і передавали свої знання іншим різними засобами. Так  уперше виникла інформація.

Сучасне суспільство характеризується збільшенням ролі інформації і знань у житті суспільства і сьогодні ми живемо у світі, який залежить від технологій. Ніхто вже не може працювати і жити, як раніше. Тож без уміння оцінювати інформацію, яка надходить до нас, можна дуже швидко опинитися під її завалом, бо інформації дійсно багато і велику частину інформації ми отримуємо від медіа.

Доба, в яку ми живемо, називається інформаційною, а працювати з інформацією ще донедавна ніде спеціально не навчали.

Звідси випливає причина актуальності медіаосвіти, яка полягає в тому, що інформаційна революція зробила наше сприйняття світу значною мірою залежним від того, як його подають медіа.

Без уміння оцінювати інформацію, яка надходить до нас, можна дуже швидко опинитись під її завалом. У цих умовах медіаосвіта — шлях до того, щоб людина дістала змогу самозахиститися від недобросовісної медіаінформації. Результатом медіаосвіти є поява медіаграмотності, тобто формування критичного мислення і усвідомленного ставлення до медіа.

урок медіаграмотності.docx (1073292)